Sådan smider fede børn kiloene
På Holbæk Sygehus har de fundet løsningen på problemerne med børnefedme. Foto: Colourbox
Holbæk Sygehus er blevet internationalt kendt for ny plan mod fedme hos børn.

Der er ikke noget hokus-pokus over det. Fede børn taber sig på samme måde som fede voksne.

Mere motion, mindre fast food, sund og fedtfattig mad. Sådan lyder de simple råd, som ifølge nyt behandlingsprogram i sin enkelthed har skabt positive resultater på Børneafdelingen på Holbæk Sygehus, skriver Politiken.

Men det kræver at både forældre og børn tager ansvar og følger programmet, der eksempelvis forlanger, at børnene ikke må spille computer og se tv før klokken 18.

"Allerede efter en uge var jeg blevet mere frisk i skolen. Jeg gad at høre efter, hvad lærerne sagde, i stedet for at sidde og glo ud ad vinduet og falde i søvn," fortæller 14-årige Anne Andersen, der er gået fra 80,3 til 68,2 kilo, til Politiken.

Børneafdeling i Holbæk har høstet international anerkendelse i det internationale tidsskrift International Journal of Pediatric Obesity, fordi programmet er det første i verden, der har vist sig at virke.

"Studiet viser, at med vores metode kan man få størstedelen af børnene til at tabe sig over tid. Vi er et af de bedste behandlingssteder i verden," siger Jens-Christian Holm, der er leder af programmet.

Kilde: Politiken