Gymnasieelever har store læseproblemer
Det med at fordybe sig i bøger kan være svært for rigtig mange gymnasieelever. (Foto: Foto: www.colourbox.com)
Danske gymnasieelever har så svært ved at koncentrere sig om at læse, at de må på læsekursus for at kunne læse i længere tid ad gangen.

Teksten læses fra skærmen på den lille smarte bærbare computer. Den gode gamle støvede bog er yt.

På landets gymnasier er læseniveauet nu så lavt, at eleverne må sendes på læsekursus for at lære at koncentrere sig om at læse. Det skriver Jyllands-Posten.

"Jeg kan ikke længere bare give dem en roman eller en længere fagtekst for derhjemme. De går døde i teksten og kommer ikke igennem. Jeg er i det daglige begyndt at læse højt for dem fra tekster," siger Birgitte Darger, lærer på Det frie Gymnasium i København og næstformand i Dansklærerforeningen, til Jyllands-Posten.

Hun arbejder nu på et læsekursus målrettet gymnasieelever.

Dansklærerforeningen anslår, at omkring otte ud af ti gymnasier har ansat læsevejledere.

På Mulernes Legatskole i Odense får eleverne til opgave at læse uafbrudt i en bog i 80 minutter. Noget mange aldrig har prøvet før.

"For mange af eleverne er det en ahaoplevelse. De har aldrig prøvet at koncentrere sig om en bog i så lang tid ad gangen. De er hele tiden optaget af både computeren, mobilen og andre ting på én gang, og det betyder, at de ikke er trænede i at læse og i at fordybe sig," siger Hanne-Grethe Lund, studievejleder på Mulernes Legatskole og formand for landets studievejledere, til avisen.

Gymnasieeleverne genkender selv problemet med at koncentrere sig og begrave sig i en god gammeldags bog af papir.

"Man bliver bombarderet med indtryk, som skal filtreres fra, inden man kan koncentrere sig. Forestillingen om elever, der læser og skriver noter i margen med blyant, holder ikke mere. I dag får man uploadet en tekst fra sin lærer. Teksten læser man på sin bærbare pc, og så er det nemt at chatte og gå på nettet samtidig," siger Frederik Gjørup Nielsen, der er formand gymnasieeleverne, til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten.

via Listen To News