Gamle fingeraftryk åbner Pernille-sagen
Fingeraftryk giver nye håb om at finde en afgørelse i Pernille-sagen. Samtidig kan gamle dna-spor nu også bringes ind i sagen. Foto: Colourbox
Nogle fem år gamle fingeraftryk, der først blev kasseret, bliver nu undersøgt igen.

Først blev de kaldt 'ubrugelige', og det var de så i fem år, men nu er de ved at blive undersøgt igen, skriver B.T.

Det drejer sig om nogle fingeraftryk, der blev fundet i en vindueskarm, da den dengang 14-årige Pernille Oldenborg Lind blev fundet død i sit hjem i Galten ved Århus i 2006.

De er nu fundet frem fra politiets gemmer igen, og ifølge B.T.s oplysninger har flere i Pernille Oldenborg Linds omgangskreds i den seneste tid afleveret fingeraftryk til politiet.

"Da jeg var færdig med at blive afhørt, skulle jeg give aftryk af fingre, arme og hænder. Jeg spurgte, hvad de var til og fik at vide, at de skulle sammenlignes med aftrykkene fra vinduet. Det kunne jeg ikke forstå, for vi havde jo fået at vide, at de var ubrugelige. Men jeg spurgte igen og fik det samme at vide," siger Pernilles mor, Annelise Lind, til avisen.

Politiet betragtede i første omgang Pernilles død som selvmord, men vedholdende pres fra både medier og familien fik for nyligt politiet til at åbne sagen igen, og de nye muligheder i sagen glæder familiens advokat, Pia Egsgaard.

"Det er utrolig positivt, for en af de helt store udfordringer i den her sag er netop de tekniske beviser. Efter næsten fem år er det meste jo væk," siger advokat Pia Egsgaard.

Politiet har ikke selv ønsket at udtale sig om fingeraftrykkene.