Farlig terrorgruppe hverver unge i Bazar Vest
Manden, der forsøgte at slå Kurt Westergaard ihjel, var en del af Al-Shabaab. Den farlige terrorgruppe hverver unge somaliere i Århus' Bazar Vest. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Den somaliske terrorgruppe Al-Shabaab er ude efter århusianske unge i Bazar Vest. Gruppen står bag flere blodige terrorangreb.

De står bag angrebet mod Muhammed-tegner Kurt Westergaard og var involveret, da to dansk-somaliske selvmordsbombere angreb Mogadishu i 2009 og 2010.

Den farlige terrorgruppe Al-Shabaab har travlt, og de hverver ekstra hænder i den århusianske Bazar Vest. Det afslørede TV2-Østjylland i går.

I dag går Venstres Karen Jespersen ind i sagen. I en pressemeddelelse beder hun justitsminister Lars Barfoed og integrationsminister Søren Pind om kræve aktion fra politiet.

"Det er rystende, at terrororganisationen Al-Shabaab nu er så aggressive, at de forsøger at hverve unge somaliere som medlemmer ved højlys dag i Bazaar Vest," skriver Karen Jespersen i følge Århus Stiftstidende.

Det var en somalisk far, der i går helt ekstraordinært stod frem og fortalte, at hans søn er blevet udsat for henvendelse fra terrorgruppen i bazaren.

Terroristerne fik overtalt sønnen til at gå med i gruppen. De fordrejede hans syn på Islam, hans venner og familie.

"Han fortalte mig, at den form for Islam, vi har, ikke er rigtig," fortæller faren, der kunne se sin søn tage mere og mere afstand fra sine venner.

Sønnen er ikke længere en del af Al-Shabaab.

Flere somaliere i Århus fortæller til TV2-Østjylland, at de kender til problemerne i Bazar Vest.

"I det somaliske miljø, ved vi godt, at Al-Shabaab er til stede i Bazar Vest. Jeg kender to unge mænd, som de har prøvet at hverve" siger en anonym kilde til TV2-Østjylland.

AL-Shabaab er en organisation, der kan sammenlignes med Al-Qaeda.