Vi fortryder druk og hor på nettet
Vi er mere digitale end nogensinde før. Men 12 procent fortryder deres netliv. Foto: Colourbox
En ud af ti danskere fortryder billeder på Facebook eller blogindlæg. Cyberspace kan koste dyrt, men firmaer kan slette dig fra nettet.

Festbilleder på Facebook, personlige tekster på dating sider eller politiske debatindlæg.

12 procent af danskerne har lagt oplysninger på nettet, som de senere helst vil holde privat, skriver Politiken.

Det viser en måling, Megafon har foretaget for Politiken og TV 2.

De mange personlige oplysninger, som svæver rundt der ude, kan skade dit virkelige liv, Anders Albrechtslund, forsker i overvågning og etik ved Institut for Informations- og Medievidenskab, Aarhus Universitet.

"Det er svært at leve et liv på nettet i dag uden at oplyse ting om sit privatliv, og det kan der være mange forskellige farer forbundet med. Vi skal se det som et nyt vilkår, at alle trækker en slags historisk spor efter sig på nettet," siger han til Politiken.

Virksomheden Atak tjener det daglige brød ved at gøre firmaer mere eller mindre synlige på nettet. De får et stigende antal henvendelser fra privatpersoner, som gerne vil have slettet digitale spor.

"Det handler typisk om at værne om deres fremtidige karriere. Nogle vil gerne have fjernet noget, som en ekskæreste har skrevet, eller have hjælp til at slette billeder fra en ferie, hvor de har teet sig åndssvagt. Andre er blevet trætte af, at de engang har udtalt sig dumt om et emne, de senere er blevet eksperter inden for," siger William Atak, direktør og ejer af Atak Advertising & Marketing til avisen.

Det kan nemt koste 10.000 kroner at få slettet sine digitale fejltrin.

Kilde: Politiken