Protein får dig til at sprudle på jobbet
En smoothie med proteinpulver, en omelet eller rugbrød med pålæg er den bedste morgenmad, hvis man skal holde et højt energiniveau hele dagen. Foto: Colourbox.dk
Udkørt klokken tre? En morgenmad med masser af proteiner gør dig til et energibundt hele arbejdsdagen.

Er du udbrændt klokken tre, så snup en kop Medova-te.

Sådan lød en gammel reklame, men glem alt om te. Ingefær, vand og ikke mindst masser af protein er de nye vidundermidler, hvis man skal undgå at brænde ud i løbet af dagen.

Det siger energicoach og foredragsholder Gitte Koldtoft.

"Det aller vigtigste råd, hvis du vil have energi klokken tre, er at spise en masse protein til morgenmad f.eks. en omelet eller smoothie med proteinpulver eller rugbrød med pålæg," siger Gitte Koldtoft.

Faktisk skal man hver tredje time have protein f.eks. i form af oliven, nødder eller mandler - for at holde blodsukkeret i ro.

"Du skal hele tiden havde noget proteinholdigt på dit skrivebord. Hvis man starter med cornflakes med mælk eller hvidt brød med syltetøj, så sætter du energilinjen forkert fra morgenstunden," siger Gitte Koldtoft.

Hendes råd passer som hånd i handske til en ny undersøgelse, der netop er offentliggjort.

Her har danske forskere fra Københavns Universitet fundet ud af, at meget proteinrig mad får os til at lave færre fejl og giver os en bedre reaktionsevne.

I tre uger har en gruppe forsøgspersoner spist en meget proteinrig mad med masser af mælk og kød, mens en anden har fået almindelig mad.

Og her stod det klart, at kødspiserne havde en betydeligt hurtigere opfattelses- og reaktionsevne og lavede færre fejl i en række kognitive prøver end de forsøgspersoner, der spiste en gennemsnitlig kost.

Udover protein er motion, vand og ingefær hemmeligheden bag et energifyldt arbejdsliv.

Gitte Koldtoft foreslår, at man har en blender stående på sit arbejde og propper den med grøntsager, frugt og aller helst ingefær.

"Medova-te klokken tre. Glem det. Ingefær-shot klokken tre, og jeg skal love dig for, at du er total power," siger Gitte Koldtoft.