Venstremedlemmer skifter til Liberal Alliance
Heidi Wangs og partifællen Lars Dueholms afgang fra Venstre får dog ingen indflydelse på partiets borgmesterpost i København. Foto: Mikkel Møller Jørgensen / Scanpix
Nu bløder landets store regeringsparti i hovedstaden.

Nu er Venstre blevet kraftigt beskåret på Købehavns Rådhus. De to medlemmer af borgerrepræsentationen, Heidi Vang og gruppeformand Lars Dueholm har netop meddelt, at de skifter til Liberal Alliance. Det skriver Berlingske Tidende og flere andre medier.

"Liberal Alliance står for mig som det ægte liberale parti i dag. Det er partiet, som tør se i øjnene, at den måde vi har indrettet os på med verdens højeste skattetryk og verdens største offentlige sektor, at det simpelthen ikke kan blive ved i en globaliseret verden," siger Lars Dueholm, der kalder Venstres nuværende linje for "systembevarende, midtersøgende og konfliktsky."

Det er dermed ikke Venstres kommunalpolitik, der får kniven, med i stedet statsminister Lars Løkke Rasmussens regerings-Venstre.

"Lars Løkke er en dygtig maskinmester, men ikke nødvendigvis den rigtige kaptajn. Den politik, man fører, skal være en politik, hvor man udstikker nogle drømme og mål og ikke en politik, hvor man stiller på de små skruer i velfærdsmaskineriet," siger Lars Dueholm til avisen.

For Heidi Wang er der en anden grund til at droppe Venstre. Pointsystemet. Hun er nemlig født i Taiwan og blev først dansk statsborger i 1986; noget hun måske slet ikke var blevet med Venstres nye integrationstiltag.

"Venstre siger, at de vil en fast og fair udlændingepolitik, men sådan et system kan man kun finde hos Liberal Alliance. Deres system tiltaler mig meget. Jeg vil ikke betale for andres bryllup, men de må gerne bo her, hvis de selv betaler," argumenterer Heidi Wang.

Med dagens dobbeltafgang har Venstre nu 4 medlemmer tilbage i Københavns Borgerrepræsentation. Der er i alt 55 medlemmer.