Pakistansk politi afviser æresdrab
Foto/GettyImages
Der var ikke tale om et æresdrab, da en 31-årig dansk kvinde for 14 dage siden blev myrdet i Pakistan. Det siger pakistansk politi til DR Nyheder.

Pakistansk politi mener ikke, at det var et æresdrab, der kostede den 31-årige dansker, Tahira Tabassum, livet for to uger siden.

Det siger efterforskningslederen til DR Nyheder.

Tahira Tabassums svoger har allerede tilstået, at han skød hende. Ifølge hans forklaring til politiet, fordi hun havde forhold til andre mænd. Men den tror efterforskningsleder Shaukat Ali ikke på.

- Min efterforskning bekræfter ikke, at hun har haft forbindelser til andre mænd. Hele hendes landsby, Jorra, og de nærmeste nabobyer taler om, at hun ikke var sådan en kvinde. Selv morderens far og to af hans brødre, der er i vores varetægt, hævder, at hun ikke var en skidt kvinde, siger Shaukat Ali til DR Nyheder.

Alt tyder i øvrigt på, at den myrdede kvindes to børn snart kommer hjem til deres far, som bor i Danmark. Faren har ifølge TV Avisen fredag aften været til møde i Udenrigsministeriet, og her blev man enige om at få børnene hurtigst muligt til Danmark.

faktaboks
via Listen To News