Minearbejdere nås inden for et døgn
Det var et voldsomt presseopbud, der mødte chefingeniør Andre Sougarret og Chiles mineminister, da de fortalte om de glædelige begivenheder. Foto: Ariel Marinkovic / Scanpix
De 33 indespærrede arbejdere kan se dagens lys igen inden for fem til otte dage.

De har siddet indespærret i mørket 700 meter under jorden siden starten af august.

Men nu begynder de 33 minearbejdere at kunne se en ende på det, for den chilenske mineminister meddeler, at de når ned til dem inden for et døgn. Det skriver BBC.

Ingeniørerne bag redningsprojektet siger, at de nu kun er 34 meter fra at være kommet frem, og at de nu sætter et nyt udstyr ind til at grave det sidste.

"Der er stadig farer. For når vi bryder igennem det sidste hårde stykke, kan nogle af minearbejderne komme til skade," siger Andre Sougarret, der er leder for gravearbejdet, ifølge BBC.

Derfor skal redningsarbejderne have forberedt sig på situationen, og der vil nok gå mellem fem og otte dage, før minearbejderne kan komme op fra minen.

"Vi bliver nødt til at sende et kamera ned i mineskakten, så vi kan være sikre på, at det ikke bliver farligt," siger Andre Sougarret.

Det forventes at tage mindst en time at trække hver af de indespærrede minearbejdere op, og de vil alle få udleveret solbriller, når de kommer tilbage til sollyset efter to måneder uden.

Der er aldrig tidligere nogen, der har siddet fanget så længe i en mine.