Kvinde henrettet i nat i USA
Teresa Lewis blev den første kvinde i 100 år, der blev henrettet i delstaten Virginia i USA. Foto: Scanpix Denmark / Scanpix
For første gang i 100 år er en kvinde i den amerikanske delstat Virginia blevet henrettet. Hun blev henrettet med en dødelig indsprøjtning.

I nat Kl. 03.13 dansk tid blev 41-årige Teresa Lewis henrettet i den amerikanske delstat Virginia.

Levis blev henrettet ved dødelig indsprøjtning, og det er første gang i 100 år, at staten Virginia henretter en kvinde.

Teresa Lewis erkendte sig i 2002 skyldig i at have bestilt mordene på sin eksmand og stedsøn. Motivet var at få fingrene i en livsforsikring på næsten to millioner danske kroner. Dette gav hende i pressen øgenavnet 'Hjernen bag lejemordene'.

Det skriver CNN.

Henrettelsen har vakt stor opstandelse i USA, og modstandere af dødsstraffen har bedt Virginias guvernør, Bob McDonnell, om at skåne Lewis. Men den appel prellede altså af på den republikanske guvernør.

Amerikanske medier, der var til stede under henrettelsen, rapporterede, at Teresa Lewis så skræmt ud, da hun trådte ind i dødskammeret.

Ofrenes pårørende, som ligeledes var til stede under henrettelsen, hørte Lewis' sidste ord, hvor hun inderligt angrede sin ugerning.

"Jeg vil bare sige til Kathy (datter til eksmanden og søster til stedsønnen, red.), at jeg virkelig er ked af det, og at jeg elsker hende.

Inden den 41-årige Teresa Lewis blev ført til dødskammeret, ønskede hun som sidste måltid: to stegte kyllingebryst, søde bønner med smør og tysk kage til dessert. Det oplyser en talsmand over for CNN.