Nu uddør tigeren
Tigeren er meget tæt på at uddø i naturen. I fremtiden kan den eneste mulighed for at opleve tigere være i situationer som denne - i en zoologisk have. Foto: Softeis/ Wikimedia
Aldrig før har der været så få tigere som nu. Arten kan være helt uddød i naturen om få år.

Det er regnet som et af de stærkeste, mest levedygtige og samtidig farligste rovdyr i naturen.

Alligevel er tigeren nu meget tæt på total udryddelse uden for de zoologiske haver. Det skriver videnskabsavisen Red Orbit.

Færre end 3.200 tigere lever nu frit i naturen, viser den seneste optælling af kattedyret, som Verdensnaturfonden WWF har gennemført.

Det er et fald på 97 procent de seneste 100 år.

Selvom 3.200 eksemplarer lyder af meget, så er det meget få, da de er spredt ud over et stort område i blandt andet Indien, Bangladesh, Thailand og Kina.

Selvom det er sidste udkald, så vil de lande, hvor tigeren lever, alligevel gøre et sidste forsøg på at redde arten.

Det skal ske i efteråret ved en konference i Skt. Petersborg, hvor repræsentanter for de 13 lande. Håbet er, at antallet af tigere i naturen kan fordobles inden 2022, hvor det igen er Tigerens år efter den kinesiske tidsregning.

Trods deres status som frygtet rovdyr, så er tigeren meget sky, og har kun sjældent forsøgt at angribe mennesker. Den er dog stadig jaget på grund af frygt og af økonomiske motiver. Blandt andet er dens skind og klør meget værdifulde.