Lesbiskes børn klarer sig godt
Der er ingen begrundelse for at begrænse lesbiskes adgang til at få børn, konkluderer amerikansk undersøgelse. Foto: Colourbox
Børn af lesbiske forældre klarer sig bedre end deres jævnaldrende kammerater på en række punkter, viser amerikansk undersøgelse.

Man behøver ikke at få et dårligt liv, blot fordi man er vokset med lesbiske forældre og kom til verden ved donorinsemination.

Det viser en ny amerikansk undersøgelse, der netop er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Pediatrics, skriver politiken.dk.

Forskere har fulgt 78 børn fra fødslen og til de blev 17 år.

Konklusionen er, at de 17-årige døtre og sønner af lesbiske mødre scorede markant højere indenfor sociale og boglige kompetencer.

"Samtidig lå de lavere end gennemsnittet i forhold til at bryde sociale regler og være aggressive og udadrettede i reaktioner på problemer," lyder det i rapporten.

En af forklaringer på, at børnene klarer sig bedre kan være, at lesbiske mødre bruger mindre afstraffelse i opdragelsen end heteroseksuelle fædre, påpeger de to forskere bag undersøgelsen, Nanette Gartrell og Henny Bos.

Ud fra undersøgelsens resultater konkluderer forskerne, at børnene psykologisk set fungerer godt, og at:

"Der dermed ikke er nogen begrundelse for at begrænse adgangen til at blive kunstig befrugtet eller at få forældremyndigheden over et barn på grundlag af, hvilken seksuel orientering forældrene har".

Maren Fich Granlien, familiepolitisk talsperson fra Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske glæder sig over undersøgelsen, men er ikke overrasket.

"Når lesbiske vælger at få børn, er det et eksplicit tilvalg. De lesbiske har gjort sig mange tanker om det at have barn, og de går meget op i at være en god familie. Det smitter af på børnene," siger hun til Newspaq.