Polsk flytragedie: Pilot forstod ikke russisk
Flyet ramte et træ og styrtede til jorden. (Foto: Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / Scanpix)
Sprogproblemer kan være forklaringen på, at piloten i det forulykkede polske fly gentagne gange ignorerede flyvelederens anbefalinger.

Piloten, der skulle flyve Polens præsidentpar og en række andre parlamentsmedlemmer til Rusland lørdag, overhørte adskillige gange flyvepladslederens anbefalinger, om ikke at forsøge at lande flyet i Smolensk.

På grund af tyk tåge blev piloten rådet til at flyve til Moskva eller Minsk, men han forsøgte alligevel at lande, og flyet styrtede ned. Alle 97 personer ombord omkom.

Nu ser det ud til, at der muligvis er en logisk forklaring på pilotens uforsvarlige landingsforsøg. Piloten og flyvepladslederen talte nemlig ikke samme sprog.

"Man skal angive flyvehøjden, inden man begynder en landing. Men det gjorde de ikke," siger flyveleder ved Smolensk flyveplads, Paul Plyusnin, til det russiske medie Life News.

Flyvelederen fik altså ikke angivet flyvehøjden, simpelthen fordi piloten ikke talte russisk nok.

Samtalen mellem de to foregik på russisk, men der gik lang tid før piloten svarede på flyvelederens spørgsmål, og på trods af gentagne advarsler forsøgte piloten at lande flyet i den tågeindhyllede flyveplads i Smolensk.

via Listen To News