Ældre mand dømt for terrorstøtte
MacManus nægter, at han har sendt penge til organisationer på den internationale terrorliste. Foto: Casper Christoffersen / Scanpix
Dømmes for at give penge til terrorbevægelser.

Den 65-årige Patrick MacManus fra foreningen Oprør er i Københavns Byret idømt seks måneders betinget fængsel for økonomisk støtte til terrorbevægelser.

Han var tiltalt for at have sendt penge til Farc i Columbia og den palæstinensiske bevægelse PFLP. Begge grupper står opført på de internationale terrorlister.

Men Patrick MacManus fastholder, at han aldrig har overført de 100.000 kroner, der er tale om, til organisationerne.

Tidligere har han sagt, at der var tale om en humoristisk politisk happening for at skabe debat om terrorloven, da han tilbage 2004 sagde at pengene var sendt af sted.

Men den forklaring har anklageren ikke troet på. Han krævede derfor venstrefløjsaktivisten idømt en straf på halvandet års fængsel, selvom der aldrig er fundet sikre beviser for, at pengene rent faktisk er blevet indsamlet og sendt videre.

"Vi kan ikke acceptere byrettens dom," siger Patrick MacManus, og han vil fortsætte støtten til bevægelser som Farc og PFLP.

"Der er i Danmark tradition for solidaritet med undertrykte folk og deres frihedskamp. Den tradition vil vi fortsætte med at give nyt liv.

Israels besættelsespolitik og den statslige vold i Colombia gør modstand legitim," lyder det fra MacManus.