Connie H. scorer fedt på nyt job
Connie Hedegaard kan se frem til en klækkelig lønstigning. Foto: ADRIAN JOACHIM / POLFOTO
Et nyt job som dansk EU-kommisær indløser ikke bare prestige men også en overordnet fed løncheck på 1,8 millioner kroner om året.

Ikke bare kan Connie Hedegaard nu prale med sit nye job som dansk EU-kommisær, hun kan samtidig også se frem til en løn, der overgår de fleste danskeres vildeste fantasi.

Årslønnen lyder på 1,8 millioner kroner, og dermed kan Connie Hedegaard indlassere 9 millioner i grundløn i de kommende fem år, skriver politiken.dk.

Lønnen bliver beskattet efter en særdeles fordelagtig EU-takst, og hvis Hedegaard bliver udnævnt som en af de fem næstformænd i kommisionen, stiger årslønnen med 200.000 kroner.

Som dansk minister fik Connie Hedegaard 1,2 millioner kroner om året.

Udover den klækkelige årsløn kan Hedegaard drage gavn af skattefri tillæg på 26.500 kroner om måneden, som giver en ekstraindtægt på 1,6 millioner kroner over de næste fem år.

De skattefrie tillæg strækker sig blandt andet over et boligtillæg og et 'underholdningstillæg' på 4.500 kroner om måneden. Derudover følger en fri kommisærbil med privatchauffør, gratis flyverejser til hjemlandet samt lukrative aftrædelses- og pensionsordninger.