Danskere er for dovne til at date
(Foto: Danskere er for dårlige til at date – men når vi gør, foretrækker vi at tage på picnic i det fri. Foto: Getty Images)
Italienere dater dobbelt så ofte som folk i Skandinavien. Til gengæld er danske mænd ikke blege for at invitere damen med på en golfrunde.

Danskere, svenskere og nordmænd er alt for sløve til at invitere hinanden på date.

Nu har en undersøgelse fra netdating-siden parship.dk fået tal på præcis hvor dårlige, vi er til at romantisere sammenlignet med kvinder og mænd i Sydeuropa, skriver fpn.dk.

- Vi skandinavere er lidt for sløve til at invitere ud på date, siger Christer Carlberg, nordisk chef på Parship til fpn.dk og fortsætter:

- Singler i Danmark, Norge og Sverige ligger helt klart under gennemsnittet, når det gælder det antal dates, man har haft på et år. Italienske singles er på dobbelt så mange dates på et år.

Biografen er yt

En picnic i det grønne indtog førstepladsen over, hvad danskerne helst vil foretage sig på en date.

Omkring en tredjedel af begge køn foretrækker et rød-hvid-ternet tæppe i Dyrehaven, mens den klassiske biograftur tilsyneladende er gået helt af mode.

Blot fire procent af mændene og to procent af kvinderne foretrækker at flette fingre på kysserækkerne bagerst i biografen.

Det er der i følge livstilscoach Anders Tryka ikke noget underligt i, for det dræber romancen, fortæller han til Avisen.dk.

- Vi råder altid folk til ikke at tage i biografen. Der er jo ikke noget værre end at sidde sammen med en, man ikke kender i et mørkt lokale, hvor man knapt nok kan se hinanden ud af øjenkrogen, siger Anders Tryka, som afholder kurser for mænd i, hvordan de tager kontakt til og kommunikerer med det andet køn.

Men selvom biografen måske ikke er den bedste 'ice breaker', er den stadig populær, når det kommer til stykket.

- Det er sjovt nok ofte der, folk ender i sidste ende. Måske fordi vi frygter, at samtalen ellers vil gå i stå, siger han.

Aldrig samme sted to gange

De færreste mænd og kvinder - kun hver tiende - er villige til at prøve noget helt nyt på en date. Alligevel mener mange mænd ikke, at der er noget underligt i at invitere en kvinde med på en golfrunde på første date.

Andenpladsen over mænds favoritaktiviteter på en date er nemlig ting, der involverer dem selv.

Og det er måske heller ikke så tosset endda.

- Min egen bedste date nogensinde var, da jeg inviterede en pige med ud og spise på en restaurant med tilhørende golfbane. Hun havde aldrig prøvet det før, og jeg var også rigtig dårlig til det, så det fik vi grinet meget af, siger Anders Tryka.

En tommelfingerregel er ifølge livsstilscoachen, at man aldrig skal være på date det samme sted to gange. Heller ikke sammen med den samme person.

Chefen for Parship.dk håber på, at skandinavere fremover vil tage sydens datingkultur til os.

- Man kan jo håbe på, at solen ikke kun gør, at vi får mere romantik i luften, men også at den kan gøre os skandinavere lidt mere modige. Vi ved også fra erfaring, at dem, som tager det første skridt, hurtigere finder en partner, fastslår han.

faktaboks
via Listen To News