Seks er dræbt og 59 såret i bandekrigen
Senest gik det ud over en sushi-restaurant i Hellerup. Foto: AP/Mogens Flindt / POLFOTO
109 skudepisoder har været banderelateret, og seks personer har mistet livet.

Der har været 339 skudepisoder i de seneste 15 måneder i Danmark. 109 har haft relation til bandekrigen, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).

Siden den 1. august 2008 har seks mennesker mistet livet, i alle tilfælde var drabene banderelaterede.

Derudover er 59 mennesker blevet såret, mens 40 personer med forbindelse til rocker-/bande-miljøet er sigtet for skudepisoderne.

En række personer er dog sigtet for andre lovovertrædelser - for eksempel for ulovlige våben eller narkotika.

Fra april til og med juni i år var der 22 skyderier i bandekonflikten, og i de tre måneder frem til og med 30. september var tallet på 21, skriver jp.dk.

Oktober måned er startet med voldsomt mange episoder, og mandag aften blev der igen skudt mod Hells Angels-rockeren Brian Sandberg, da han sad på en sushirestaurant i Hellerup.

Det var det syvende skyderi på bare 11 dage, og dermed er oktober den foreløbigt travleste måned nogensinde for politiet i den verserende bandekonflikt.

Rigspolitiet beder direkte banderne om at "vise ansvar".

"Vi kan kun sende det signal til banderne, at det er uacceptabelt, at de har opfattelsen af, det er legitimt at skyde. Vi lægger til stadighed pres på bandemedlemmerne, men det er også op til miljøet selv at vise ansvar," siger Kim Kliver, chefen for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter.