27-årig svensker anholdt for Valby-røveri
Den anholdte mand er både svensk og tyrkisk statsborger. Han er kendt af politiet i Stockholm. Foto: Jakob Jørgensen / POLFOTO
Den mand, som Københavns Politi har anholdt efter røveriet mod Jyske Bank i Valby, kommer fra Stockholm.

Røveriet mod Jyske Bank i Valby trækker ligesom de to store millionkup på Københavns Vestegn kraftige spor i retning af den svenske forbryderverden.

Den mand, som politiet mandag anholdt for røveriet mod en pengetransport og en filial af Jyske Bank i Valby, er nemlig kendt af svensk politi.

"Han har bopæl i Stockholm og har både svensk og tyrkisk statsborgerskab. Han er kendt af politiet i Sverige, men ukendt af dansk politi," siger efterforskningsleder Henning Schou Kofoed til Nyhedsbureauet Newspaq.

Han blev før middag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Her kom det frem, at den pengetransport, som han sammen med mindst tre andre mænd røvede mandag foran Jyske Bank, indeholdt 2,2 millioner kroner.

Anholdelsen skete mandag i en lejlighed på Enghavevej på Vesterbro, efter politiet havde pejlet sig frem til en af de sikkerhedskufferter, som røverne fik med sig fra pengetransporten.

Hvor mange penge, røverne slap af sted med, har politiet endnu ikke overblik over.

"Det har vi ikke opgjort endnu. Men selv om vi kendte beløbet, så er det ikke noget, vi offentliggør," siger Henning Schou Kofoed.

Politiet arbejder ud fra en formodning om, at der var fire røvere om røveriet mod bankfilialen og pengetransporten.

"Men der kan godt være flere," siger efterforskningslederen.

Røverne slog til mod en pengetransport, der ankom til Jyske Bank på Valby Langgade kort før kl. 09.30.

Her blev chaufføren og en ansat, der gik ud for at tage imod transporten overfaldet af to maskerede og bevæbnede mænd.

Røverne gik derefter ind i banken og tog et mindre pengebeløb, hvorefter de kører af sted i pengetransporten.

Mændene var bevæbnede med Kalashnikov AK47-geværer og lagde efterfølgende en såkaldt "stinger" - et bælte med partisansøm i - ud på vejbanen for at forhindre politiet i at følge efter dem fra gerningsstedet.

Pengetransporten blev senere fundet på Vestre Kirkegård. Herfra flygtede mændene i en ny bil og formentlig også på en motorcykel.

Bilen blev fundet i Scandiagade.

via Listen To News