YouTube-video er opfordring til prostitution
En video som denne opfordrer til prostitution, mener dansk forkvinde. Foto: YouTube
Den omdiskuterede YouTube-film får danske kvindeforkæmpere til at se rødt. Det er direkte misbrug af landets kvinder, mener ekspert.

Selvom YouTube-videoen med den unge mor Karen ikke var ment som en negativ udstilling af danske kvinder, vækker den stor vrede og rystelse over det danske land.

Det viser sig nemlig, at filmen er et reklamestunt fra Visit Denmark i et forsøg på at få flere turister til landet.

Hos Dansk Kvindesamfund mener man, at det er dybt forkasteligt og ligefrem en opfordring til prostitution.

"Det er misbrug at bruge en kvinde til at få flere turister til landet. Det sender et signal om, at danske kvinder er til salg og er til hvad som helst. Jeg tænker meget på det her, som en direkte relation til prostitution," siger Karen Hallberg, landsforkvinde i Dansk Kvindesamfund, til Newspaq.

Hos turistorganisationen VisitDenmark, der støttes med skattekroner, forsvarer man reklamekampagnen. Ifølge direktør Dorte Kiilerich skal den vise en kvinde, der er fri og uafhængig og kan leve det liv, hun ønsker.

"Vi markedsfører Danmark som et fristed med plads. Det er vi meget glade for, at så mange rundt omkring i verden har valgt at se. Vi ved, at der på YouTube er sande og falske historier, og det er netop det budskab, vi spiller på, når vi fortæller den gode, søde og ganske harmløse historie," siger Dorte Kiilerich til TV2 Nyhederne.

Men Kvinfo's direktør, Elisabeth Møller Jensen, mener, at det er bedrag, og ligefrem dårlig forretningsmoral og etik at markedføre Danmark på den måde.

"Jeg blev rigtig rystet, da jeg så filmen. Det er så uærligt, at man ikke angiver, at det er en annonce, som tjener et helt andet formål, end hvad den udgiver sig for at være. Det er direkte bedrag," siger hun til Newspaq.

Reklamefilmen er set mere end en million gange, siden den blev lagt på YouTube i torsdags.