Ingen H1N1-vaccine til gravide
Gravide skal ikke vaccineres. Foto: www.colourbox.com
Gravide skal ikke sætte næsen op efter at blive vaccineret mod svineinfluenzaen.

Gravide vil alligevel ikke blive tilbudt vaccine mod Influenza A. Det oplyser forebyggelseschef i Sundhedsstyrelsen Else Smith til Newspaq.

"Vi hælder mere i retning af, at ikke alle gravide skal vaccineres. Det skyldes overordnet set, at vi står med en meget mild infektion, det viser alle erfaringer og så er det også sådan generelt, at man vil være mere forsigtig med at vaccinere gravide," siger Else Smith.

Vaccinen ligger klar i oktober, og Sundhedsstyrelsen har tidligere meldt ud, at gravide er en del af den risikogruppe, der ville få tilbudt vaccinen. Blandt andet fordi en graviditet lægger pres på luftvejene og dermed øger risikoen for luftvejsinfektioner, hvis man bliver smittet med influenza.

"Det vi gør nu, det er, vi siger, at er man gravid og i slutningen af graviditeten, så er man muligvis i en større risiko for at man bliver syg, det vil sige, at der vil være en større omsorg for, at hvis man bliver syg så tilbydes man tamiflu-behandling og selvfølgelig være mere opmærksom på lægekontakt," lyder det fra Else Smith.

via Listen To News