Svineinfluenza vender tilbage i dødelig form
Svineinfluenzaen er ikke ovre efter vinteren Foto: www.colourbox.com (Foto: )
Hvis man kommer gennem vinteren uden svineinfluenza, kan man ikke ånde lettet op. En britisk ekspert advarer nu mod en mere dødelig variant.

Det kommende udbrud af H1N1-influenza, også kendt som svineinfluenza, vil formentlig ikke blive mere ondartet end ventet, når virussen i løbet af vinteren spreder sig.
Men sygdommen kan dukke op igen om et år i en mere dødbringende form, advarer en førende britisk ekspert.

"Vi kan komme forholdsvis let igennem vinteren. Jeg tror ikke, at den vil mutere inden da," siger John Oxford, som er professor i virologi på Royal London Hospital.

"Flere vil blive indlagt, og der vil ske flere dødsfald, men det vil i hovedtræk være den samme virus, som vi har oplevet i løbet af sommeren, bare mere af den," siger professoren.

Når vinteren er gået, kan virussen imidlertid udvikle sig til en mere dødelig stamme, og det vil derfor være en alvorlig fejltagelse, hvis man tror, at faren er overstået, når influenzasæsonen er ovre. Han frygter, at virussen vil mutere og genopstå i en mere dødelig form.

John Oxford er også bekymret over, at ikke blot patienter i højrisikogruppen, som blandt andet tæller overvægtige, gravide og astmatikere, ender på en intensiv afdeling efter at være blevet smittet med sygdommen. Også et alarmerende antal af ellers raske yngre patienter ender i intensiv behandling.

via Listen To News