Nye skud på Nørrebro
Der er atter kommet gang i bandekrigen Foto: EPO, Gnu Free Documentation License, Wikimedia Creative Commons
Mere ballade på Nørrebro. Nu er det på Korsgade, at der er blevet skudt med skarpt.

Klokken 20 fredag aften blev der blevet skudt to gange mod en bil på Korsgade.

"Kl. 19.58 får vi en anmeldelse om to skud efter en forbipasserende bil. Og der er ingen, der er ramt derude," siger Københavns Politis centrale vagtleder Søren Wiborg til Nyhedsbureauet Newspaq.

Bilen, der blev skudt efter, har vidner set som en sort VW Polo eller VW Golf. Den holdt med en mand i ud for nummer 10-11 i Korsgade.

Søren Wiborg fortæller, at politiet undersøger det seneste tilfælde ud fra en formodning om, at det kan have med bandekrigen at gøre.

Ud fra politiets opfattelse har Hells Angels-rockeren Jørn 'Jønke' Nielsens 'Sjakal Manifest' - et krigsskrift mod indvandrerbanderne på rockergruppens hjemmeside - konkret ført til en optrapning af bandekrigen.

"Manifestet har utvivlsom bevirket, at AK81 (Hells Angels' støttegruppe) har haft nogle tæskehold på gaden bare for at banke indvandrere. Det har vi haft flere eksempler på. Og det er helt tilfældige indvandrere, det er gået ud over," siger Søren Wiborg.

Så sent som fredag aften blev to unge nydanskere overfaldet med en jernstang og en kniv på Rantzausgade på Nørrebro. Begge slap uden livstruende skader.