Nyhedsavisen: Lars Løkke bliver ikke statsminister
(Foto: Foto: Avisen.dk)
Farvel Løkke, goddag Søren Gade. Lars Løkke bliver aldrig statsminister, skriver Nyhedsavisens chefredaktør Simon Andersen i dagens leder.

Lars Løkke Rasmussen bliver aldrig statsminister.

Sådan skriver Nyhedsavisens chefredaktør Simon Andersen i dagens leder i Nyhedsavisens.

Lederen fortsætter:

Ikke alene på grund af rodet med hans bilag. Først og fremmest fordi han har udøvet magtmisbrug. Vi beskrev forleden, hvordan Løkke som amtsborgmester pressede embedsmænd til at behandle sager fra hans egen hjemkommne hurtigt og venligt.

Og i dag beskriver vi, hvordan Løkke personligt greb ind og fortalte sine embedsmænd i Indenrigsministeriet, at de burde få frikendt en Venstre-borgmester fra Jylland, der sammen med andre politikere havde fået en bøde for ulovligt at have trynet en lille taxa-vognmand.

Når - eller hvis - statsminister Anders Fogh Rasmussen får en international post, bliver hans afløser ikke Løkke. Løkke har ikke folkets tillid, og Løkke kan ikke vinde over Helle Thorning-Schmidt.

En konservativ bliver det heller ikke. Og skatteminister Kristian Jensen er for ung. Og ligegyldig.

Det er derfor langt fra usandsynligt, at forsvarsminister Søren Gade (V) kunne få jobbet, uanset om han »vil« eller ej. For Venstre kan det meget vel blive Gade - eller ingen regeringsmagt.

Dertil kommer, at Gade er ekstremt populær i Venstre, har et højt stemmetal, og er både ordentlig, politisk stærk, vellidt - og, i modsætning til Fogh, følsom og fremstår menneskelig.

Enhver i Venstre ved, at Gade dygtigt har styret forsvaret gennem kriser - når støtten til de internationale missioner er høj, trods mange tab, skyldes ikke mindst Gade. Og når forsvaret stadig nyder respekt, trods helikopterskandaler og andet, skyldes det den ordentlighed og integritet, Gade udstråler.

Forsvarsministeren er rund og jovial og og udstråler ikke higen efter magt. Derfor har Løkke ikke opdaget, at Gade er hans værste fjende.

faktaboks
via Listen To News