DF: Rockerlov skal holde HA fra pæn bydel
Hells Angels vil udvide på Østerbro, men det skal politiet bruge rockerloven til at forhindre, mener Peter Skaarup. Foto: Flemming Schiller / POLFOTO
Politiet skal til at tage rockerloven i brug for at forhindre rockerne i at åbne nye borge, mener Dansk Folkepartis retsordfører.

Hells Angels har planer om at udvide rockerklubben med et nyt klubhus på Østerbro i København. Men hvis det står til retsordføreren hos Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, skal politiet forhindre rockerne i at udvide ved hjælp af rockerloven.

"Jeg synes, at politiet skal bruge den rockerlov, som vi vedtog i Folketinget for en del år siden. Den var en konsekvens af den gamle krig mellem Hells Angels og Bandidos, hvor man kunne lukke rockerborge, hvis der foregik ulovlige aktiviteter derfra," siger han til Newspaq.

Samtidig kunne politiet forbyde bestemte at opholde sig i bestemte bygninger, hvis deres tilstedeværelse udgjorde en sikkerhedsrisiko for naboerne. Og Peter Skaarup mener, at de kriterier er opfyldt.

"Jeg mener bestemt, at kriterierne er opfyldt. Jeg synes, at der er grund til at advare meget kraftigt imod, at rockerne udvider deres aktiviteter, fordi alle de kriterier, der lå til grund for den gamle rockerlov, de også er mulige at anvende her," fastslår han.

Lokalrådspolitikerne på Østerbro mener dog, at det må være politiet, der vurderer, hvordan de vil gribe sagen an, fortæller næstformand for Østerbro Lokaludvalg, Lars Kramer Mikkelsen (S).

"De skal holde dem under observation, og de skal være klar til at gribe ind, hvis der foregår noget ulovligt. Men det må være op til politiet at finde ud af, hvilke midler de skal anvende, for de ved, hvilke midler de kan tillade sig at anvende," lyder det fra ham.

Ifølge juraprofessor Vagn Greve fra Københavns Universitet, er der faktisk hjemmel i lovgivningen til, at politiet kan forbyde rockerne i at opholde sig i en bestemt bygning.

"Man kan ikke ved hjælp af rockerloven forhindre rockergrupper i at erhverve en ejendom. Men man kan forbyde en rockergruppe at bruge den ejendom i det øjeblik, at der er en væbnet konflikt med andre grupper. Og det er vel åbenbart for enhver, at der er en sådan konflikt i dag," fastslår professoren. Han tilføjer, at forbuddet kun er midlertidigt og skal ophæves igen, når konflikten er slut.

Politiet vil dog ikke oplyse, hvordan de har tænkt sig at forholde sig til udvidelsen.

"Vi følger udviklingen meget nøje," lyder den kortfattede besked fra Politiets Nationale Efterretningscenter (NEC), der blandt andet tager sig af organiseret kriminalitet.