Chokerende fejl i Pernille-sagen
Retsudvalget har fået en redegørelse fra justitsministeren i sagen om 14-årige Pernille Oldenborg Lind, der døde for snart to år siden. Men den vrimler med fejl, og ordførerne ønsker en om'er

»Jeg er chokeret over, at en redegørelse, der i udgangspunktet skal være rigtig, kan indeholde så mange fejl«.

Sådan siger retsordfører Simon Emil Ammitzbøll (R), efter han har læst den fortrolige redegørelse, der skulle dokumentere, at politiet ikke begik fejl i efterforskningen, da den 14-årige Pernille Oldenborg Lind døde for snart to år siden. Redegørelsen fra Politiet kommer i flere tilfælde frem til noget andet, end det, der står i obduktionsrapporten og det embedslægen fandt frem til, da han foretog ligsyn.

Men overfor justitsministeren holder politiet fast i, at der hverken var fejl eller mangler i efterforskningen, og at Pernille ikke var udsat for en forbrydelse:

»Havde der været den mindste mistanke om, at der lå en forbrydelse bag en 14-årig piges død, så kan jeg forsikre, at politiet ville være de første til at reagere«. står der i redegørelsen.

Minister i samråd

Men det beroliger ikke den radikale retsordfører, der vil bede justitsministeren om at svare på unøjagtighederne.

Retsudvalgets formand, Peter Skaarup (DF), er også utilfreds med redegørelsen.

»Vi bad om en redegørelse, fordi vi følte, der var noget, der ikke stemte. Hvis der er fejl i den rapport, vi har fået, så må vi bede om en ny,« siger formanden.

faktaboks

Overblik over Pernille-sagen

Pernille Oldenborg Lind blev kun 14 år gammel.

Hun blev fundet i sit hjem sankthansaften den 23. juni 2006.

Hun sad overskrævs på et gelænder med et lagen om halsen.

Politiet sagde straks, at hun havde gjort det selv.

Hendes forældre har hele tiden holdt fast i, at der er sket en forbrydelse.