Imam sammenligner flerkoneri med utroskab
Foto: Nanna Kreutzmann / POLFOTO
Hvis ikke der er tale om et brud på dansk lov, så er det ikke noget problem at have en ekstra kone, mener imam Abdul Wahid Pedersen.

Det er ikke forbudt at have en affære i Danmark, og hvis der ikke er tale om et brud på loven, så er det heller ikke et problem at have en ekstra kone. Det mener imam Abdul Wahid Pedersen.

"Hvis der ikke er tale om juridisk gyldige ægteskaber, så er der jo ikke tale om noget, der på nogen måde strider mod dansk lov. Og hvis ikke det strider mod dansk lov, så kan jeg ikke umiddelbart se, hvad problemet er," siger Abdul Wahid Pedersen, der dog ikke selv kender til nogen, der lever i forhold med flere koner.

Flere muslimer er ellers stået frem, fordi de mener, at flerkoneri blandt muslimer i Danmark er langt mere udbredt end myndighederne er klar over. De mener, at flerkoneri er kvindeundetrykkende.

Men hvis der er tale om undertrykkelse er det en helt anden sag, mener Abdul Wahid Pedersen.

"Så er problemet jo ikke, om der er den ene eller den anden type forhold, men at der er nogen, der undertrykker hinanden, og det er altid et problem, hvis mennesker undertrykker hinanden," siger imamen til Newspaq.

Men efter hans mening er det vigtigste at finde ud af, om der sker en overtrædelse af loven ved flerkoneri. Hvis ikke der er det, så er flerkoneri ikke værre end at have en affære.

"Hvis man kigger på, hvordan folks seksuelle relationer er i Danmark generelt, så er det da ikke mangel på integration, hvis man har seksuelle forhold uden for ægteskab," påpeger Abdul Wahid Pedersen.