SP-udbetaling udhuler aktiekurser
FTF's formand, Bente Sorgenfrey, er nervøs for, at et stormløb på SP-ordningen kan føre til lavere aktiekurser.

Med aftalen om, at danskerne kan hæve deres indestående i SP-opsparingen risikerer partierne bag skatteforliget at svække de virksomheder, hvis aktier de mange milliarder kroner er bundet i.

Det gør FTF-formand Bente Sorgenfrey opmærksom på i sin blog på FTF's hjemmeside. Hun er medlem af ATP-bestyrelsen, der administrerer SP-opsparingen, og hun er nervøs for, hvilken betydning aftalen kan have for de danske virksomheder, hvis aktier SP-midlerne er bundet i.

"Falder priserne nu på aktierne? Og kan man i det hele taget realiserer alle disse mange milliarder uden tab, hvis der bliver løbet stormløb på ordningen," spørger Bente Sorgenfrey.

Tidligere har AE Rådet advaret om, at finanskrisen i forvejen har udhulet SP-formuen. Ifølge chefanalytiker Martin Madsen er formuen dykket fra 54 milliarder kroner til de 48,5 milliarder kroner, som regeringen og Dansk Folkeparti nu regner med at stille til rådighed for danskerne.

Ifølge Bente Sorgenfrey havde det været langt bedre at lave en egentlig vækstpakke, der kunne sætte fut i de områder, der er gået fuldstændig i stå.

"Det havde været mere målrettet at fremrykke offentlige investeringer med henblik på at forbedre de fysiske rammer i offentlige bygninger, forbedre infrastruktur og digitalisering, samt at øge investeringerne på uddannelses- og beskæftigelsesområdet," skriver Bente Sorgenfrey.