Bank: Hæv din pension
ATP administrerer SP-ordningen Foto: Thomas Borberg / POLFOTO
Der er store skattefordele i at hæve penge i SP-ordningen, vurderer Jyske Banks cheføkonom Niels Rønholt.

Hos Jyske Bank vil man sige 'go' til de kunder, der vil hæve pengene i SP-ordningen.

Udmeldingen kommer som en reaktion på, at regeringen tidligere mandag åbner for, at danskerne kan hæve de penge, de har op sparet i den Særlige Pensionsordning - kaldet SP.

"Alene pga. den lave skat på blot 35 procent af de første 15.000 kr., så vil det være fordelagtigt for mange," siger cheføkonom i Jyske Bank Niels Rønholt til Nyhedsbureauet Newspaq.

Samtidig lufter Rønholt dog bekymring for de samfundsøkonomiske konsekvenser af regeringens lyse idé, der skal give danskerne flere penge mellem hænderne og dermed sparke gang i de økonomiske hjul.

"Udspillet er lidt af en joker, fordi vi ikke ved, hvor mange der vil benytte sig af ordningen. Ifølge regeringen er der nemlig 50 mia. kr. i SP-ordningen.," lyder det fra Rønholt, der mener, at det er mange penge at pumpe ud i samfundet til en lav skat.

Så for den enkelte bankkunde er regeringens SP-åbning altså et scoop, men ses sagen i et større perspektiv, er cheføkonomen på mere gyngende grund.

Økonomien kan simpelthen blive overophedet, hvis for mange benytter sig af tilbuddet, lyder vurderingen fra den jyske storbank.