Stalin hædret i Rusland
Russerne har valgt Josef Stalin som den tredje mest populære person nogensinde. Foto: AP/Alexander Zemlianichenko / POLFOTO (Foto: )
Den tidligere Sovjet-diktator Josef Stalin er blevet valgt som den tredje mest populære historiske figur i Rusland.

I en landsdækkende afstemning, der endte søndag, har russerne valgt den tidligere diktator i Sovjetunionen, Josef Stalin, som den tredje mest populære russer i historien til trods for, at han styrede landet med hård hånd.

Aftemningen, der blev kaldt 'Ruslands Navne', blev afholdt af den statsejede tv-station Rossiya og har løbet over de sidste seks måneder. Søndag var sidste dag, der kunne stemmes, og mere en 50 millioner mennesker har stemt i landet med 143 millioner indbyggere.

Millioner af russere har altså ignoreret hungersnøden og udrensningen af politiske modstandere, der var karakteristisk for Stalins regeringsperiode, som varede i næsten 30 år til hans død i 1953.

"Vi bliver nødt til at overveje seriøst, hvorfor nationen vælger at sætte Josef Vissarionovich Stalin på tredjepladsen" sagde den fremtrædende russiske skuespillerinde og instruktør Nikita Mikhalkov, der var en af dommerne i konkurrencen, til Reuters.

Førstepladsen blev givet til Alexander Nevsky. Han var prinsen, der slog tyskernes invasion tilbage i det 13. århundrede. På andenpladsen kom Pyotr Stolypin, der var premierminister i starten af den 20. århundrede.

via Listen To News