8500 ekstra lærere ansat til flygtningebørn i Tyskland
Den tyske regering forsøger med ansættelsen af 8500 lærere at hjælpe de hundredtusindvis af flygtningebørn, som er kommet til landet, med sprogkurser. Foto: Muhammed Muheisen/AP/AP
Formand for lærerforening mener, at der er brug for flere end dobbelt så mange undervisere til flygtningebørn.

Tyske skoler har hyret 8500 ekstra lærere til at hjælpe de hundredtusindvis af flygtningebørn, som er kommet til landet.

Avisen Die Welt skriver, at "omkring 8500 ekstra lærere er blevet ansat landet over" i forlængelse af de historiske flygtningestrømme, som er vokset massivt det seneste år.

Lige knap 200.000 flygtningebørn skal indsluses i det tyske skolesystem, og man har startet flere end 8000 specialklasser for flygtningene, viser en undersøgelse, der er gennemført i 16 delstater, skriver den tyske avis.

Ifølge Kultusministerkonferenz, et politisk organ for delstaternes uddannelsespolitik, er 325.000 børn i skolealderen kommet til landet i 2015.

- Skolerne og uddannelsessystemet er aldrig før blevet udfordret på denne måde, siger formanden for Kultusministerkonferenz, Brunhild Kurth.

- Vi må acceptere, at denne ekstraordinære situation bliver normen lang tid fremover.

Tyskland kommer ifølge regeringen til at modtage en million flygtninge i år. Det er fem gange så mange som i fjor.

Heinz-Peter Meidinger, formanden for den tyske lærerforening, skønner, at 8500 lærere langt fra er nok.

Meidinger mener, at der er brug for 20.000 ekstra lærere. Han vurderer, at problemet bliver "smerteligt" næste sommer, når alle flygtninge vil være omfattet af skolepligten.

/ritzau/AFP