79-årig brækkede armen: Måtte tage til lægen med bare tæer

De hjemmehjælpen ikke kom, måtte en ældre kvinde tage til lægen uden strømper.
En ældre kvinde måtte tage til lægen i bare tæer, fordi hun ikke selv kunne tage strømper på.
En ældre kvinde måtte tage til lægen i bare tæer, fordi hun ikke selv kunne tage strømper på. Modelfoto: Iris

79-årige Birthe Jørgensen kan næsten ikke mere, da Sjællandske møder hende i hendes lejlighed i Korsør.

Den spinkle kvinde, der brækkede sin arm for tre uger siden, forstår simpelthen ikke, hvad der er galt med hjemmeplejen i Slagelse Kommune.

Forleden skulle hun til lægen. Hun havde fået tid til kl. 09.50, da hun så regnede med at hjemmehjælperen ville kunne nå at komme og hjælpe hende i tøjet, som hun har svært ved selv med den brækkede arm.

- Men der kom selvfølgelig ikke nogen, så jeg måtte tage til lægen i bare tæer, for strømper kan jeg altså ikke selv tage på, når min arm er brækket, siger Birthe Jørgensen til Sjællandske.

Hun synes, at hjemmehjælperne kommer næsten som vinden blæser, men værst er, at de alt for tit slet ikke retter sig efter hendes beskeder, så hjemmehjælperen ringer til hende og vil ind, selv om hun dagen før har meddelt, at hun er på sygehuset til kontrol af sit dårlige hjerte.

Sundheds- og omsorgschef i Slagelse Kommune Marianne Kristensen kalder Birthe Jørgensens oplevelser for dybt beklagelige. Et nyt planlægningssystem i hjemmeplejen kan være en del af forklaringen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.