78-årig mand lå 12 timer med fyldt kateter: "Hjemmeplejen er helt i bund"

Søsteren til nu afdød mand, der lå i 12 timer i sin seng med kateter, kritiserer hjemmeplejen.
Den nu afdøde mand blev glemt af hjemmeplejen.
Den nu afdøde mand blev glemt af hjemmeplejen. Modelfoto:Scanpix/Arkiv

Er det i orden, syge og svage ældre ligger i sengen i 12 timer uden pleje? 

Søsteren til den nu afdøde Ove D. Hansen kritiserer hjemmeplejen i Fredensborg Kommune, som, hun mener, har svigtet broderen. 

Ifølge Frederiksborg Amts Avis blev den 78-årige Ove D. Hansen blandt andet glemt af hjemmeplejen flere gange.

Hans kateter var fyldt til bristepunktet, fordi han havde ligget i sin seng i 12 timer uden pleje, fortæller søsteren. Ove D. Hansen har også måttet aflyse et sygehusbesøg, fordi hjemmeplejen ikke havde tid til at hjælpe ham tidligt ud af sengen. 

Det skriver Sn.dk. 

FOA: Presset til det yderste 

Søsteren spørger nu åbent, om andre borgere oplever samme behandling fra hjemmeplejen, og hun får blandt andet svar fra Formanden for FOA i Nordsjælland, Lene Lindberg.

Hun melder, at hjemmeplejen er presset til det yderste.

- Det er ikke et enkeltstående tilfælde, at ældre ligger op til 12 timer i deres senge. Men jeg skal også huske at sige, at nogle er glade for at komme i seng tidligt. De vil hellere ligge end at sidde i en stol og vente, men for mange ældre er det et problem. Fredensborg er ikke alene om at være skurk. Hjemmeplejen er helt i bund i det meste af Nordsjælland, siger Lene Lindberg til Frederiksborg Amts Avis.

S: Borgerne får den rette hjælp

Selvom Fredensborg Kommune for to år siden valgte at spare 15 millioner kroner på ældreområdet, så fastholder formand for Social- og Seniorudvalget Hans Nissen (S), at servicen til de ældre ikke fejler noget. 

- I den aktuelle sag er der sket fejl, der er kritisable. Men mit generelle indtryk er, at borgerne får den hjælp, de skal have - også på de tidspunkter, hvor de ønsker det, siger Hans Nissen til Frederiksborg Amts Avis. 

Læs mere om sagen i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 20. september.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.