75 procent af lærerne har sagt op på denne skole
3 ud af 4 lærere har taget deres gode tøj og gået fra Vangeboskolen i Rudersdal Kommune. De er utilfredse med de mange ændringer på skolen, som blandt andet folkeskolereformen har medført. Colourbox
På Vangeboskolen i Rudersdal har omkring 75 procent af lærerne sagt op i løbet af de seneste måneder.

Der er tale om en decideret lærerflugt fra Vangeboskolen i Rudersdal Kommune.

27 lærere har indenfor det seneste år sagt op. Og det er et stort tal, når lærerstaben er på 34 til 38 personer, skriver Fagbladet Folkeskolen.

I 2012 forlod blot tre lærere Vangeboskolen, mens fire tog deres afsked i 2013, viser tal fra Rudersdal Kommunes personaleafdeling.

'Kritisk for vores skole'

På Vangeboskolen ser man med stor alvor på situationen.

- Det er et faktum, at mange har sagt op, og det er kritisk for en skole. Det er vi dybt bekymrede over. Vi ser på det med stor alvor, siger skoleleder Jesper Wass Hansen til Fagbladet Folkeskolen.

Han har derfor indkaldt skolens medarbejdere til et krisemøde på mandag i næste uge.

Ifølge skolens ledelse skyldes lærerflugten, at der er blevet sat for mange ting i søen på en gang.

Udover den nye skolereform og tilstedeværelsespligt har skolen blandt andet indført en ny time- og pausestruktur og en ny opdeling af elevernes skoleforløb.

'Lærerne fik ikke medejerskab'

Og det kan have været for meget for lærerne, mener skolelederen.

- Vi har ikke været gode nok til at skabe et medejerskab til den nye Vangeboskole, der tegner sig med ny arbejdstid, ny skolereform og også med aldersintegration og nye lektionslængder, forskudte pauser og andre nye ting. Og medarbejderne har måske heller ikke været i stand til at tage et medejerskab, siger skoleleder Jesper Wass Hansen til Fagbladet Folkeskolen.