700 betjente jager mistænkt bag skudangreb i Frankrig

French Gendarmes patrol as they walk by the closed wooden shops at the traditional Christkindelsmaerik (Christ Child market) after a shooting in Strasbourg (Foto: Vincent Kessler/Reuters)

700 betjente er aktiveret i eftersøgningen af en mistænkt 29-årig mand efter skudangreb i Strasbourg.

Sikkerhedsstyrker forsøger fortsat at fange den mand, der er mistænkt for at stå bag skyderiet i den franske by Strasbourg tirsdag aften.

En talsmand fra den franske regering Benjamin Griveaux fortalte til CNews, at flere end 700 betjente er involveret i jagten på den 29-årige, skriver AP.

Tidligere har politiet offentliggjort et billede af den mistænkte, men han er fortsat på fri fod, to dage efter at skyderiet fandt sted.

Anklagemyndigheden i Paris meddeler torsdag, at en tredje person er død som følge af angrebet, skriver Reuters.

Det er tidligere blevet meldt ud, at to personer omkom under angrebet, og at en person var erklæret hjernedød.

Manden åbnede ild på et julemarked i centrum af Strasbourg omkring klokken otte tirsdag aften. Politiet udvekslede undervejs skud med gerningsmanden.

Den mistænkte har været i politiets søgelys gennem længere tid. Vurderingen lød, at han var en trussel mod den offentlige sikkerhed. Desuden er han på overvågningslisten over mulige ekstremister.

Regeringen har sat systemet i gang i forsøget på at få fat i gerningsmanden både død eller i live, oplyser talsmanden.

Efter skyderiet er der også blevet indsat 1900 ekstra soldater rundt omkring i landet, der patruljerer gaderne og sikrer tætbefolkede steder.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP har den formodede gerningsmand 27 domme bag sig.

Første gang hammeren faldt for den nu 29-årige mand, var han 13 år. De kriminelle handlinger indeholder forskellige episoder fra tyveri til vold.

Angrebet i Strasbourg bliver efterforsket som terror.

Benjamin Griveaux opfordrede også protestbevægelsen "De Gule Veste", der har demonstreret i landet de seneste uger, til lade være med at gå på gaden.

/ritzau/