67-årig fængslet for knivdrab på kirketjener
Henter afspiller ...
En 40-årig kirketjener ved Sneslev Kirke mellem Ringsted og Haslev er blevet dræbt af knivstik. Politiet har endnu ikke fundet gerningsvåbnet. En 67-årig mand er mistænkt for drabet. Se flere videoer på Localeyes.dk
To bekendte af 40-årig kirketjener blev anholdt efter drab. En er løsladt. Den anden er fængslet i fire uger.

Se flere videoer på Localeyes.dk

En 67-årig mand, der mistænkes for at have dræbt en 40-årig kvinde i Sneslev ved Ringsted, er blevet varetægtsfængslet.

Kvinden blev onsdag morgen fundet død på kirkekontoret ved Sneslev Kirke, og hun er død af knivstik i halsen, oplyser efterforskningsleder Ove Pedersen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Da den 67-årige torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk, fandt dommeren anklagemyndighedens mistanke mod ham tilstrækkeligt velbegrundet til at varetægtsfængsle ham i fire uger.

Manden nægter sig skyldig i drabssigtelsen, oplyser anklager Kathrine Alsholm. Den drabssigtede skal nu mentalundersøges.

Grundlovsforhøret blev holdt for åbne døre, men med referatforbud. Derfor er det småt med detaljer om sagen. Det drejer sig blandt andet om relationen mellem den 40-årige kvinde og den drabssigtede mand.

En 55-årig mand, der også har været anholdt i sagen, er løsladt igen natten til torsdag, efter at politiet har afhørt ham, oplyser Ove Pedersen.

- Han er løsladt, fordi vores undersøgelser viser, at han ikke umiddelbart har forbindelse til drabet, siger Ove Pedersen til Ritzau.

Han ønsker ikke at uddybe, hvad mistanken mod den 67-årige er baseret på. Dermed er motivet til drabet fortsat uklart.

- Det ønsker jeg ikke at komme ind på, siger han.

Kvinden, der var ansat som kirketjener og graver ved kirken, blev af sin datter meldt savnet til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi natten til onsdag.

Og onsdag morgen blev hun fundet død på kirkekontoret på sin arbejdsplads. Det var en anden ansat ved kirken, der fandt hende.

Ove Pedersen ønsker ikke at oplyse, om politiet har fundet spor, som tyder på, at kvinden har sat sig til modværge.

Ifølge efterforskningslederen er drabsvåbnet torsdag fortsat ikke fundet.

Kvinden er sidst set, da hun tidligt tirsdag morgen kørte fra sit hjem på Falster for at tage på arbejde. Politiet mener, at drabet skete tirsdag morgen mellem klokken 08 og 10.

Politiet efterlyser vidner, der har set personer eller biler i området omkring Sneslev Kirke tirsdag morgen mellem klokken 07 og 10.

Torsdag morgen var det sparsomt med henvendelser fra offentligheden, men folk med oplysninger om sagen kan ringe til politiet på telefon 114.

Sneslev Kirke ligger på Haslevvej nogle få kilometer syd for Ringsted.

/ritzau/