60-årige Jytte blev træt af bankjob - nu nyder hun jobbet som buschauffør
Da Jytte Thomsens job i Danske Bank blev outsourcet, fik hun job som buschauffør. Foto: Privat
Jytte Thomsen har skiftet spor efter fyring fra Danske Bank. Nu kører hun stille og roligt linje 166 i de købehavnske gader.

Jytte Thomsen har skiftet kontorstolen ud med chaufførsædet i en bus.

Det har længe været hendes drøm efter en 33-årig lang karriere i postvæsenet og i bankverdenen. Derfor tog hun chancen og kastede sig ud i et noget atypiske karriereskifte.

- Jeg synes, at kontakten til passagerne er noget af det bedste. De er søde og siger nogle gange tak for turen, når de forlader bussen. Måske fordi de synes, jeg kører godt. Mange kører rigtig dårligt, og det har jeg besluttet mig for, at det kan jeg gøre bedre - det er jo sådan noget limousinekørsel, jeg laver, stille og roligt, fortæller Jytte Thomsen til Politiken.

Den nu 60-årige Jytte Thomsen sluttede bankkarrieren i Danske Bank og fortæller til avisen, at hun blev fyret og hendes arbejde blev outsourcet - men også at hun selv skulle oplære sine litauiske efterfølgere, inden hun forlod Danske Bank.

Selvom jobbet som buschauffør var noget Jytte Thomsen havde drømt om længe, var det op ad bakke at tage det store kørekort - især teorien voldte hende problemer:

- Ja, jeg var ved at give op, men de var søde til at muntre mig op og sige, at vi kender det godt, det er hårdt i starten, men det skal nok komme. Og det gjorde det jo, siger hun til Politiken.

Jytte Thomsen er ikke klar til at forlade arbejdsmarkedet, og sidder nu bag rattet i linje 166 og linje 160 i København. Hun arbejder tre gange om ugen og får desuden tjenestemandspension.