57-årig ridelærer til ung staldpige: ”Hvornår skal jeg rides?”

En ridelærer er blevet dømt for blufærdighedskrænkelse på baggrund af flere hundrede sms'er. Foto: Simon Bohr/Ritzau Scanpix (modelfoto)

En 57-årig ridelærer er i dag blevet dømt for at krænke to unge kvinder, der havde deres heste opstaldet på rideskolen.

Det var en meget veldokumenteret sag, da en 57-årig mand i dag blev dømt i Retten i Horsens for blufærdighedskrænkelse af to unge kvinder, som red på rideskolen. Det skriver TV Syd.

Dokumentationen af krænkelsen var i form af hundredvis af sms’er, der var sendt til de to piger. Udover sms’erne havde ridelæreren også befamlet dem.

Alle sms’erne fyldte 44 sider og blev læst op i retten. To af sms’erne lød for eksempel ”Hvornår skal jeg rides?” og ”Har meget mere erfaring end alle de andre lømler, du vil ikke fortryde det”.

”Det var nok ikke så smart”

En af de to kvinder er en 19-årig kvinde fra Horsens, der havde sin hest opstaldet på rideskolen. I retten forklarede hun, at tilnærmelserne tog til, efter hun var fyldt 17 år.

Den 57-årige ridelærer er blevet idømt 30 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste for krænkelserne. Desuden er han blevet dømt til at betale 5.000 kroner til den 19-årige kvinde og 3.000 kroner til den anden.

I starten forsøgte den 19-årige kvinde at ignorere sms’erne.

- Til sidst blev det for meget. Så begyndte jeg at svare, at jeg kun var interesseret i min kæreste og skrev til ham, at jeg syntes, han skulle bruge sin tid på sin kone i stedet, forklarer den unge kvinde i retten ifølge TV Syd.

I dag fortryder hun, at hun ikke fik sagt fra lang tid før.

- Hele mit liv var bygget op omkring den rideskole. Det var mit andet hjem. Jeg underviste der, jeg havde mine gode veninder og jeg brugte alt min tid der. Jeg var bange for, at hvis jeg sagde fra, ville han blive ond og udstøde mig fra fællesskabet, fortalte hun.

I september sidste år valgte pigen dog at melde manden til politiet, efter han havde taget fat i hende bagfra og blandt andet sagt, at ”højden passede til ham”. Han forsøgte også at kysse hende.

Manden nægtede at have krænket kvindernes blufærdighed med vilje, men ”kunne i bagklogskabens lys godt se, at det ikke havde været så smart”. Han modtog dommen.