53-årig i vanvittig udmelding: Jeg fortjener at blive halshugget på torvet
En 53-årig, der er dømt for drabsforsøg på sin kone, ærgrer sig over, at dødsstraffen er blevet afskaffet i Danmark. Det sagde han fredag i retten i Helsingør. Foto: Scanpix Denmark
En 53-årig, der er dømt for drabsforsøg på sin kone, ærgrer sig over, at dødsstraffen er blevet afskaffet i Danmark. Det sagde han fredag i retten i Helsingør.

En højst usædvanlig situation opstod fredag i Retten i Helsingør, da en 53-årig mand på stedet ankede sin dom på fem års fængsel for drabsforsøg til Landsretten - vel at mærke til skærpelse.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Han var ikke tilfreds med strafudmålingen, som på grund af flere omstændigheder blev gjort relativt kort, og krævede en længere. Han ærgrede sig over at dødsstraffen er afskaffet i Danmark. For han fortjente at blive halshugget på torvet for det han havde gjort mod sin hustru, sagde han efter domsafsigelsen.

Forsvareren fik dog sin klient overtalt til at tage betænkningstid med hensyn til en eventuel anke.

Den 53-årige mand blev kendt skyldig i at have slået sin hustru i hovedet op til 14 gange med en hammer i deres bolig. Han gjorde det kort efter at fogeden den 14. juli i år havde været på bopælen i Helsingør for at sætte parret ud af lejligheden, skriver Helsingør Dagblad.

Det var, efter hvad han sagde, for at skåne hende for yderligere nedværdigelser. Kvinden overlevede dog hammervolden.

Manden blev i 2014 fyret efter en mangeårig karriere i Forsvaret, og havde ikke kunnet få job siden. Han var desuden røget ud af kontanthjælpssystemet, så økonomien var helt i bund.

Efter domsafsigelsen i går sagde den dømte til Helsingør Dagblad, at han ikke havde spist siden slutningen af november, og han var fast besluttet på at sulte sig ihjel.