500 cyklende postbude strejker: Breve og pakker må vente til i morgen
Cirka 500 postansatte har nedlagt arbejdet. Man er utilfreds med ledelsens håndtering af en fyringsrunde.
Hvis man venter på at modtage en pakke tirsdag, bliver man skuffet. 
Hvis man venter på at modtage en pakke tirsdag, bliver man skuffet.  Foto: Scanpix arkiv

Københavnerne får hverken leveret breve eller småpakker tirsdag.

Omkring 500 af Post Danmarks ansatte i København har tirsdag nedlagt arbejdet. Det drejer sig om distributionscentre på Amager, Frederiksberg og City København, der omfatter hele København.

De 500 medarbejdere er alle cyklende postbude. Større pakker, der kommer med pakkebud, er ikke omfattet af strejken.

Arbejdsnedlæggelsen udspringer af en fyringsrunde, hvor 35 medarbejdere blev afskediget på de tre centre, oplyser tillidsrepræsentant Thomas Møller til Ritzau.

- De er utilfredse med ledelsens håndtering af fyringsrunden, og de er uforstående over for, at det kun er dem, der lever af jobbet, der er blevet fyret. De timelønnede og lørdagsafløsere rammes slet ikke, og det finder medarbejderne frustrerende, siger han.

- Vi påtager os gerne arbejdet på alle ugens dage, lyder det.

Thomas Møller fortæller, at medarbejderne kræver mulighed for at afspadsere knap 20.000 optjente overarbejdstimer, som de har til gode.

- Det kan kun ske, hvis et større antal af opsigelserne udskydes. Vi har ingen anelse om, hvor længe strejken varer. Men vi satser på, at ledelsen vil have ordentlige forhold og derfor har et ønske om at optage en dialog med os, siger han.

Man har en forhåbning om, at ledelsen og medarbejderne senere tirsdag sætter sig ved forhandlingsbordet, så arbejdet igen kan genoptages, fortæller Thomas Møller.

Post Danmark kunne mandag fortælle, at omkring 4,1 millioner valgkort er på vej til vælgerne forud for folkeafstemningen 3. december, men den proces kan komme til at tage længere tid i hovedstadsområdet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.