50-årig mand dømt for at misbruge steddatter
En 50-årig mand skal i fængsel for misbrug af sin steddatter. Han skal desuden betale erstatning til pigen.
En 50-årig mand skal et år i fængsel. Det har retten i Kolding bestemt, efter at manden blev kendt skyldig i at have begået overgreb mod en steddatter. (arkivfoto)
En 50-årig mand skal et år i fængsel. Det har retten i Kolding bestemt, efter at manden blev kendt skyldig i at have begået overgreb mod en steddatter. (arkivfoto) Foto: BONNERUP CLAUS/free

En 50-årig mand er kendt skyldig i seksuelle overgreb mod sin tidligere steddatter. Retten i Kolding idømte torsdag manden et års fængsel. Han blev samtidig dømt til at betale en erstatning på 30.000 kroner til steddatteren.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Overgrebene skal have fundet sted i deres hjem fra sommeren 2012 til december 2013. Steddatteren var på det tidspunkt 13-14 år.

Sagen kom frem ved, at steddatteren fortalte om overgrebene til sine forældre, og sagen blev anmeldt til politiet.

Under retssagen har steddatteren og hendes forældre afgivet forklaring. Derudover har der blandt andet været vist et udskrift af en samtale fra chattjenesten Messenger mellem den dømte og steddatteren.

- Steddatterens forklaring blev afgivet for lukkede døre, hvorfor jeg ikke kan forklare, hvad hun sagde, men retten fandt - ligesom jeg - at datteren afgav en troværdig og sikker forklaring om overgrebene, siger anklagerfuldmægtig Jesper Rubow i pressemeddelelsen.

Den 50-årige ankede på stedet dommen til landsretten. Han har under hele sagen nægtet sig skyldig og forklarede i retten, at der aldrig var sket noget seksuelt mellem ham og steddatteren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.