5 ting du skal tjekke, når du køber et hus

Advertorials

Sponsoreret indhold:

Det er spændende at købe sit første hus, men det kan også være utrolig skræmmende, da det er svært at vide, hvad man skal kigge efter. Selvfølgelig vil ejendomsmægleren fortælle dig en masse, men det er stadigvæk også dit ansvar selv at finde ud af mange af tingene.

Hvis du først køber et hus med mange fejl, så kan det være besværligt at få nedslag i pris, og det er også de færreste af os, som køber et byggeprojekt. Derfor er det så vigtigt, at du ved, hvad du kigger efter.

Det her er blot nogle af de råd, som Byggeexpert.dk anbefaler, at man kigger på. Der findes en række andre ting, som du skal finde ud af, og det her er heller ikke en liste, som du bare kan følge. Det er vigtigt, at du snakker med en professionel og får dem til at bedømme din nye bolig, hvis du vil være sikker.

Målet med denne artikel er, at du lærer, at det er ok at være kritisk og spørge ind til boligens tilstand. Alle svar skal du have skriftligt, så du kan komme efter den tidligere ejer, hvis de har løjet for dig.

Tagets tilstand

I Danmark har vi meget regn og sne, og derfor er det vigtigt med et godt tag. Normalt vil man sige, at et tag skal udskiftes efter 30 år, så det er vigtigt, at du ved, hvornår det sker. Det kan blive dyrt for dig, hvis du giver fuld pris for din bolig, og du så skal skifte taget få år efter. Du får helt sikkert denne information at vide, men mange tænker ikke nærmere over det.

Find ud af hvad det koster at få et nyt tag og få derefter et nedslag i prisen, eller sig at du kun vil købe huset, hvis de fixer det.

Et godt tag gør, at et hus kan holde i mange år, det er grunden til, at det er så vigtigt at have styr på det.

Energimærke

Alle boliger har et energimærke, så du hurtigt får et overblik over boligens energiniveau. Det betyder primært, hvor godt din bolig er til at holde på varmen. Det er dyrt i længden at spare penge ved at købe en bolig med et dårligt energimærke. Her kan det være en god idé at bruge lidt flere penge på boligen eller igen få et nedslag i prisen.

Når du kigger på energimærket, så er det vigtigt at høre om, hvad de har udskiftet, og om de har undersøgt, hvad de forskellige ting har kostet. For når du flytter ind, vil du helt sikkert gerne have din bolig efterisoleret. Der er ofte masser af muligheder for det mellem tag og dine værelser.
Det er også i orden at spørge om andre store projekter, som de har foretaget sig. Hvis de ikke har gjort noget de sidste 30 år, så har boligen det ikke særlig godt, og du skal passe på med at flytte ind i den.

Ovenstående indhold er sponsoreret

Ovenstående indhold er sponsoreret