450 flygtninge fanget på skib uden strøm
Et skib med omkring 450 flygtninge om bord driver ud for Italiens kyst. Den italienske kystvagt forsøger at få kontrol over skibet natten til fredag. På billedet ses bådflygtninge på et 75-meter langt skib i 2002. Foto: FABRIZIO VILLA/AP
Italiens kystvagt forsøger natten til fredag at få kontrol over et skib med hundredvis af flygtninge om bord.

Et ubemandet skib med 450 flygtninge nærmer sig den italienske kyst, men uden hverken strøm eller besætning om bord er aktionen for at få de mange mennesker sikkert i havn en udfordring for den italienske kystvagt.

Sent torsdag aften gik strømmen på skibet, og en helikopter fra kystvagten forsøger at hejse redningsfolk ned på dækket for at få kontrol med fartøjet.

Det oplyser det italienske luftvåben.

Natten til fredag driver skibet cirka 65 kilometer fra kysten ved Capo di Leuca, der ligger på Italiens hæl.

Uvejr i området besværliggør aktionen yderligere.

- På grund af de dårlige vejrforhold kan man kun komme om bord på skibet fra luften, skriver luftvåbnet i en skriftlig meddelelse.

Det 60 meter lange skib Ezadeen er indregistreret i Sierra Leone. En af passagererne, der kunne kommunikere ved hjælp af skibets radio, har oplyst den italienske kystvagt om, at skibets besætning har forladt de mange flygtninge, der nu er alene tilbage om bord.

Et islandsk skib, Tyr, der befandt sig i nærheden, er nået frem til flygtningenes skib, men det er for farligt at bevæge sig fra det ene fartøj til det andet.

Om bord på det islandske skib er tre læger, og de vil blive hejst over til immigranterne for at tilse eventuelle tilskadekomne eller syge personer.

Det er kun få dage siden, at den italienske flåde tog kontrol over et skib med omkring 700 flygtninge om bord. Hovedparten af de sammenstuvede mennesker på det skib kom fra Syrien.

De italienske myndigheder har i 2014 registreret over 170.000 nordafrikanske migranter, som er flygtet til Italien via Middelhavet. Omkring halvdelen kommer fra Syrien og Eritrea. Alene hen over julen er omkring 2300 bådflygtninge blevet samlet op.

/ritzau/AFP