De fleste har en teflonpande eller gryde stående i køkkenskabet og formentlig flere af slagsen. De er da også populære, fordi det praktisk talt er umuligt for maden at sætte sig fast, og de er lette at rengøre. Derudover er de vand- og fedtafvisende, og de tåler høje temperaturer.
Men selvom de er praktiske, er der fire klassiske fejl, som mange af os laver, og i sidste ende ødelægger gryderne.
For høj temperatur
Som nævnt tåler de høj temperatur, men ikke for høj. Teflonpander og gryder tåler ’kun’ temperaturer op til 260 grader. Derfor er de heller ikke de mest velegnede til at stege eksempelvis steaks eller bacon. Her er en jernpande mere praktisk.
Tips til det lille køkken. Læs mere på madogbolig.dk
Skarpe køkkenredskaber på panden
Teflon er sårbart overfor skarpe genstande, da det let får ridser. Derfor er det vigtigt, at man kun bruger træ- eller plasticredskaber, skriver KK.no.
Du vasker forkert
Teflonpander og gryder er lette at rengøre, og det bør gøres med en opvaskebørste eller en blød svamp. Derimod må du ikke rengøre dem med en stålbørste, da det ødelægger belægningen. De må heller ikke sættes i opvaskemaskinen.
Det moderne køkken anno 2014. Læs mere på madogbolig.dk
Husk at oliere den
Du bør oliere dine pander og gryder fra tid til anden. Det forlænger levetiden, og maden bliver stegt bedre. Tag en spiseske olie og brug lidt køkkenrulle til at fordele den. Tør herefter let henover den, så eventuel overflødig olie fjernes
Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media