27 mænd sigtet for vold og uroligheder under fodboldkamp

Under en fodboldkamp mellem FCK og Brøndby måtte politiet træde ind, da der opstod uroligheder.

I begyndelsen af august opstod der uroligheder under en fodboldkamp mellem Brøndby og FCK, hvor adskillige betjente kom til skade.

Godt en måned senere har politiet nu sigtet 27 mænd, der tilsammen er blevet sigtet for 51 lovovertrædelser.

Det fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi Charlotte Skovby.

- Det er sigtelser af alt fra vold mod politiet til ganske almindelige ordensbekendtgørelses-sager, siger vicepolitiinspektøren.

Derudover er der sigtelser for maskering, grov forstyrrelse af den offentlige orden og overtrædelse af fyrværkeri- og våbenloven.

Der er ingen af de 27 sigtede mænd, som er blevet varetægtsfængslet, men syv personer risikerer karantæne fra fremtidige kampe.

Uroen til fodboldkampen på Brøndby Stadion opstod i FCK-tilhængernes udebaneafsnit.

Kampen blev afbrudt, og kampklædt politi rykkede ind over grønsværen for at forhindre yderligere vold.

Her kom 25 betjente til skade, fortæller Charlotte Skovby. En betjent fik så hårdt et slag i ansigtet, at han fik slået sine tænder løse.

Det har været et stort arbejde at gennemgå alt videomaterialet fra fodboldkampen, og efterforskningen er heller ikke færdig endnu.

- Sagen er ikke afsluttet, og vi forventer stadig flere sigtelser og flere gerningsmænd, der skal sigtes og afhøres.

- Der er rigtig meget videomateriale fra sådan en fodboldkamp, og det er det, vi kigger igennem og skal prøve at identificere gerningsmænd ud fra. Det er et kæmpe arbejde, fortæller vicepolitiinspektøren.

Indtil videre er der 13 sigtelser for vold mod politiet, da 25 betjente kom til skade, mangler der stadig nogle gerningsmænd, forklarer Charlotte Skovby. Præcis hvor mange personer, der mangler at blive sigtet, er dog ikke klart.

Sommerens uroligheder ved fodboldkampe er også kommet på den politiske dagsorden.

Torsdag er der samråd i Folketinget Retsudvalg med justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om konsekvenserne ved optøjer til fodboldkampe.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.