26-årig skyldig: Fik terror-træning af Islamisk Stat

Det var efteråret 2013, at en 26-årig mand rejste til Syrien, hvor han modtog træning til at begå terror.
Et nævningeting i Retten i Aarhus har tirsdag kendt en 26-årig mand skyldig i anklager om, at han har ladet sig hverve til terror.
Et nævningeting i Retten i Aarhus har tirsdag kendt en 26-årig mand skyldig i anklager om, at han har ladet sig hverve til terror. Foto: Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen/arkiv/Free

En 26-årig mand er tirsdag ved Retten i Aarhus kendt skyldig i at lade sig hverve til terror af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat

Manden, der har tunesiske rødder, befandt sig i Syrien i september 2013 i en militærtræningslejr, som IS stod.

Her er han fundet skyldig i at have modtaget træning i våbenbrug af IS i en periode fra omkring 1. og frem til 14. september.

Han er dog frifundet for anklagen om at have modtaget træning i bombesprængning.

Den 26-årige mand, der har nægtet sig skyldig, har tidligere forklaret, at han tog til Syrien for at hjælpe den syriske befolkning. Men i stedet endte han i en IS-træningslejr i Aleppo.

Han har desuden forklaret, at han ikke havde noget særligt kendskab til Islamisk Stat, inden han rejste.

Den tiltalte har i retten forklaret, at han fik hjælp af dansktyrkeren Enes Cifti, pizzabageren fra Ishøj, der senere er dømt for at tilslutte sig IS.

Cifti hjalp med at arrangere rejsen og krydse grænsen mellem Tyrkiet og Syrien, har den tiltalte forklaret.

Den 26-årige har hævdet, at han kun befandt sig få dage i træningslejren. Da det gik op for ham, hvor han var endt, ville han hurtigst muligt væk.

Mandens forsvarer, Claus Bonnez, har under sagen tegnet et billede af sin klient som en småkriminel kontanthjælpsmodtager, der både ryger og drikker og ikke er religiøs.

Anklagerens billede var derimod, at den 26-årige mand var præget af religiøst fundamentalisme og ønskede at tilslutte sig IS.

- Han kendte til IS inden afrejsen og vidste, at det var en terrororganisation. Han tilsluttede sig organisationen via Enes Cifti og lod sig instruere i at begå terror. Derfor havde han til hensigt at lade sig hverve og træne af IS og skal straffes, sagde anklageren ved et tidligere retsmøde.

Det samme vurderede nævningetinget, der har kendt den 26-årige skyldig.

Han blev anholdt og fængslet, da dansk politi modtog oplysninger fra et medlemskartotek, som amerikanske soldater fandt hos en grænsebevogtning for Islamisk Stat.

Manden er en af i alt seks mænd, der for tiden er anklaget for at lade sig hverve og træne til terror.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.