26-årig misbrugte to børn: Sniffede kokain og røg joints inden
En 26-årig mand udvises for bestandigt for at have givet stoffer og haft sex med en 11- og 14-årig pige.

En 26-årig mand fra København straffes med fængsel i fire år og seks måneder og udvises med indrejseforbud for bestandigt for at have krænket to unge piger seksuelt en nat i april på Tivoli Hotel i København.

Dommen er faldet fredag eftermiddag ved Københavns Byret.

Manden, som har somaliske rødder, er fundet skyldig i at have brugt sin fysiske og psykiske overlegenhed til at skaffe sig til samleje og oralsex med pigerne, som var 11 og 14 år.

På en café på Christiania havde han mødt pigerne, og de aftalte at tage på hotel. Her drak de alkohol, sniffede kokain og røg joints ud af vinduet, før han havde sex med de mindreårige i sengen og på badeværelsesgulvet.

Manden var 12 og 15 år ældre end pigerne. Han bestilte og betalte for hotellet. Og det var ham, som tog kokain, alkohol og knap et kilo hash med, som gjorde ham og pigerne påvirkede.

Det er blandt andet de argumenter, som dommer Jacob Scherfig bruger som begrundelse for, at manden har været pigerne overlegen.

- Det var på tiltaltes initiativ, at de tog på hotel. Sammenholdt med den betydelige aldersforskel finder retten, at tiltalte udnyttede sin fysiske og psykiske overlegenhed, sagde han.

Den 26-årige har fortalt, at han ikke vidste, at pigerne var mindreårige. For de var frembrusende, klædte sig som voksne og havde selv spurgt efter stoffer.

Men de seks nævninger og tre dommere har enstemmigt vurderet, at han måtte have vidst, at pigerne var yngre end 15 år. For deres udseende og adfærd svarede til deres alder, har en læge vurderet.

Den dømte har en lang række af kriminelle handlinger og domme bag sig. Tyveri, vold og indbrud er blandt ulovlighederne, som har plettet hans straffeattest.

I den groveste sag blev han dømt for voldtægt, da han sparkede døren ind til en massageklinik og deltog i gruppevoldtægt af en kvinde.

Det lagde alle nævninger og dommere vægt på, da de afgjorde straffen.

Som toårig kom den nu 26-årig mand med sin familie til Danmark som kvoteflygtning fra Somalia. Han har aldrig været i landet siden, han har ingen familie der, og han taler ikke sproget.

Af den grund mener hans forsvarsadvokat, Søren Mellison Eriksen, ikke, at det vil være forsvarligt at sende manden ud af Danmark.

- Han har haft hele sin barndom og ungdom i Danmark. Han har ikke nogen familie tilbage i Somalia. Og det er helt åbenlyst, at han har en stærk tilknytning til sin familie og venner i Danmark, lød det fra forsvarsadvokaten.

Faren og søsteren til den 11-årige pige fulgte sagen fra tilhørerrækkerne. Og da den 26-årige mand satte sig foran dommeren for at høre sin straf, blev han omringet af fem politibetjente.

Som en skærmende mur stod betjentene mellem faren til den 11-årige og den dømte, som havde et roligt blik.

Den 11-årige pige får 50.000 kroner i erstatning, mens den 14-årige pige får 25.000 kroner.

Manden ankede på stedet dommen til landsretten.

/ritzau/