25 grader flere steder i landet for første gang i år

- I ugen som kommer, er der ikke de store ændringer i temperaturerne. Dagtemperaturerne vil være på mellem 20 og 25 grader, siger vagtchefen. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Termometeret viser første gang i år 25 grader på Sjælland og i Jylland. Sommervarmen fortsætter, siger DMI.

Søndag har der været god grund til at køle sig ned med store is, lufte shorts og sommerkjoler og stikke i sandalerne. For første gang i år er der nemlig blevet målt 25 grader flere steder i landet.

Det oplyser DMI søndag eftermiddag.

- Den varmeste temperatur blev målt i Vestervig i Thy, hvor den kom op på 25,8 grader, siger Dan Nilsvall, vagtchef hos DMI.

Også i Nordsjælland omkring Gørløse, Værløse og ved Nakkehoved Fyr har man kunnet se termometeret vise 25 grader.

Ved de sydøstvendte kyster har det ifølge DMI været en smule køligere, fordi vandet stadig er koldt.

Sommervarmen ser ikke ud til at forsvinde lige foreløbig. Den kommende uge vil ifølge Dan Nilsvall være lige i øjet for solhungrende danskere.

- I ugen som kommer, er der ikke de store ændringer i temperaturerne. Dagtemperaturerne vil være på mellem 20 og 25 grader, siger vagtchefen.

Først i slutningen af næste uge og måske først efter weekenden vil det igen blive køligere, lyder det.

- Men man kan ikke altid forvente at nå op på de 25 grader allerede i begyndelsen af maj. Det sker ind imellem, men ikke hvert år, siger Dan Nilsvall.

Ifølge vagtchefen er det dog på tide, at temperaturerne stiger lidt. Det har nemlig været et usædvanligt koldt forår.

- Man kan sige, at varmen kommer sent. Det har været et køligt forår. Vi har haft mange år med betydeligt varmere forår end dette, siger han.

Også lørdag var en rigtig sommerdag, hvor der ifølge DMI flere steder i landet var 24 grader varmt. Lørdag skrev DMI på Twitter, at det var den hidtil varmeste dag i 2016.

/ritzau/