24 mennesker mister livet i skovbrand i Portugal
Røg stiger op fra en af flere skovbrande i Portugal lørdag. Foto er fra den centrale del af landet. Mindst 19 mennesker meldes omkommet. Foto: Staff/Reuters
Portugal er ramt af hedebølge, og flere medier har advaret om risiko for skovbrande i blandt andet Algarve.

Mindst 24 personer er omkommet i en kæmpe skovbrand i den centrale del af Portugal. De fleste er brændt ihjel i deres biler. Det oplyser regeringen natten til søndag.

Portugals premierminister, Antonio Costa, betegner det som en "stor tragedie".

- I øjeblikket er 24 bekræftet omkommet, men antallet af dødsofre kan fortsat stige, siger Costa ifølge nyhedsbureauet AFP.

Der er foreløbig ingen oplysninger om de omkomnes identitet.

Hovedparten omkom, da de forsøgte af undslippe flammerne i deres biler.

Det oplyste indenrigsminister Jorge Gomes lige efter midnat. På det tidspunkt var 19 personer bekræftet omkommet.

- Alle er civile. Tre døde af røgforgiftning, og 16 brændte ihjel i deres biler, da de blev fanget af flammer på vejen fra Figueiro dos Vinhos til Castanheira de Pera, sagde indenrigsministeren.

Den nævnte vejstrækning ligger i nærheden af den mindre by Pedrógão Grande i Leiria-distriktet cirka 200 kilometer nordøst for hovedstaden Lissabon.

Branden brød af endnu ukendte årsager ud lørdag eftermiddag. Omkring 500 brandfolk og 160 slukningskøretøjer blev sat ind for at få kontrol over flammerne.

Omkring 20 personer er indlagt på sygehuse med forbrændinger. Deriblandt flere brandfolk.

- Det vigtigste er nu at få branden under kontrol. Derefter må vi finde ud af, hvad der skete, siger premierminister Costa.

Branden truer adskillige landsbyer.

Portugals præsident, Marcelo Rebelo, er taget til området og har mødtes med flere af dødsofrenes familier.

Portugisiske medier har de seneste dage skrevet om risiko for skovbrande i blandt andet det sydligt beliggende Algarve, der er Portugals mest populære turistdestination, som følge af meget høje temperaturer.

Portugal blev lørdag ramt af en hedebølge. I Lissabon og mange andre steder i landet nåede temperaturerne op over 40 grader.

/ritzau/