20 Fakta-butikker lukker - resten skal laves helt om
20 af discountkædens butikker drejer nøglen om Foto: Scanpix arkiv
Flere friske varer og ny indretning af kædens butikker skal hjælpe Fakta til overskud. 20 butikker lukker.

Først senere på foråret er Fakta klar med regnskabet for 2015, men allerede nu kan koncerndirektøren i Coop, Jan Madsen, løfte sløret for, at bundlinjen i Coops discountkæde er rød.

- Vores basisdrift er stadig underskudsgivende i Fakta, men dog i bedring. Samlet bliver det ikke et flot resultat i 2015 og på grund af nye investeringer heller ikke i 2016, siger Jan Madsen.

For at sikre overskud i den skrantende discountkædes kasseapparater sætter Fakta derfor nu fart på en proces, der skal lokke flere varer i kurven hos kunderne med ny indretning af butikkerne og nye varer på hylderne.

Disse butikker lukker

Avisen.dk arbejder på at få et overblik over, hvilke butikker der må lukke. Ifølge lokale medier står det dog allerede nu klart, at disse butikker lukker:

  • Vestergårdsvej i Viby ved Aarhus
  • Jennumparken i Randers
  • Gravene i Viborg
  • Assensvej i Middelfart
  • En butik i Ringkøbing
  • En butik i Herning
UDVID

Mere mad, mere lys

Det betyder, at 150 butikker skal moderniseres efter et nyt koncept, som allerede er i omkring 60 butikker.

- Det har vi allerede fået meget positive tilbagemeldinger på. Kunderne vil opeve lysere og mere imødekommende butikker, hvor der er et større fokus på madvarer. Vi vil gerne vise, at man kan købe masser af dejlig mad i Fakta, siger koncerndirketør Jan Madsen til Avisen.dk.

Det betyder blandt andet, at butikkerne vil få et nyt design, et større udvalg af frugt, kød og økologi, flere slags mad fra andre landet og flere slags specialøl.

20 butikker lukker

Samtidig må kæden dog også lukke omkring 20 butikker. 

- Det er butikker, som vi har vurderet, at vi ikke kan få i plus med en opgradering. Butikker, som har kørt med underskud, og som ikke har et stort nok kundegrundlag. Men det er jo heldigvis kun en lille del af butikkerne, siger Jan Madsen til Avisen.dk. I alt har fakta nemlig 440 butikker og 9.000 medarbejdere.

Lukningerne vil påvirke omkring 60 medarbejdere. En  Moderniseringen af butikkerne og omkostninger til lukninger ventes samtidig at give et underskud på i omegnen af 300 millioner kroner i 2016, oplyser Coop i en pressemeddelelse. 

/ritzau/