19 er dræbt under hårde kampe i Ghouta trods våbenhvile

Syriske børn fylder plastikdunke med vand ved en pumpe i byen Arbin i det oprørskontrollerede Østghouta søndag. (Foto: Foto: Abdulmonam Eassa/AFP)

Kampe en række steder skaber tvivl om våbenhvile, der skulle bane vej for nødhjælp.

Trods en våbenhvileaftale udkæmpes der søndag hårde kampe mellem det syriske regime og oprørere i udkanten af Syriens Ghouta-region, siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium, Sohr.

- Under kampene i udkanten af det østlige Ghouta er mindst 13 soldater fra de regeringstro styrker blevet dræbt sammen med seks medlemmer fra oprørsgruppen Jaish al-Islam, siger overvågningsgruppen.

Overvågningsgruppen, som har hovedkvarter i Storbritannien, har under krigen i Syrien løbende indhentet informationer om dræbte og sårede gennem en række forskellige netværk i regionen.

Der er også registreret flere andre brud på den våbenhvile, der lørdag aften dansk tid blev stemt igennem i FN's Sikkerhedsråd. Men det østlige Ghouta havde ifølge Sohr en rolig nat lørdag for første gang i en uge.

Men i Douma, som er den vigtigste by i Østghouta, vågnede befolkningen op til lyden af nye luftbombardementer og artilleriangreb. Det siger en korrespondent for det franske nyhedsbureau AFP.

- Siden fredag den 18. februar er mindst 520 dræbt under regimets angreb. Over 100 børn er blandt de dræbte, siger overvågningsgruppen.

Iran siger, at angreb vil fortsætte mod "terrorister" i forstæder til Damaskus. Men Syrien og Iran vil respektere våbenhvilen andre steder.

- Visse forstæder, der kontrolleres af terrorister, er ikke omfattet af våbenhvilen, og oprydningsaktioner vil fortsætte der, siger general Mohammad Baqeri ifølge nyhedsbureauet Tasnim, der citeres af Reuters.

/ritzau/AFP